3. märts 2016

Tallinn võõrustab rahvusvahelist ravimite kvaliteedi alast konverentsi

Ravimid.
Autor: Andras Kralla/ÄP

27.-28. septembril 2016 toimub Tallinnas rahvusvaheline ravimite kvaliteedi alane konverents "The European Pharmacopoeia & The Quality of Medicines: Tackling future challenges together".

Konverentsi korraldab Euroopa Nõukogu allorganisatsioon European Directorate for the Quality of Medicines & HealthCare (EDQM) tähistamaks Euroopa farmakopöa 9. väljaande avaldamist, teatas Ravimiamet.

Euroopa farmakopöa on ravimites sisalduvate toimeainete ja abiainete kvaliteedistandard, mis on kasutuses üle maailma sh Eestis. Ligi 3000 monograafiast ja üldartiklist koosnev Euroopa farmakopöa 9. väljaanne ilmub käesoleva aasta sügisel ning jõustub 1. jaanuaril 2017.

Kahepäevane konverents on jagatud plenaaristungiteks ning paralleel-sessioonideks, mille jooksul käsitletakse aktuaalsemaid ravimite kvaliteeti puudutavaid teemasid, hõlmates bioloogilisi ravimpreparaate, uute/kaasaegsete tehnoloogiate mõju monograafiatele, arenguid ja muudatusi ravimites esineda võivate lisandite määramisel, abiaineid ja teisi ravimite komponente.

Konverentsile on oodatud kõik osapooled, kes tegelevad ravimite kvaliteedi küsimustega: ravimite, toime- ja abiainete tootjad, teadus- ja arendustegevuse, kvaliteedi kontrolli ja hindamisega seotud asutused, ravimiametid ja ministeeriumid. Esialgne ajakava ja registreerimisinfo on leitav EDQMi kodulehelt.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708