17. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähiravifondi on tabanud abitaotluste buum

Vähiravifondi "Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu Viru keskuses fondile raha kogumas.
Autor: Terje Lepp

Vähiravifondi „Kingitud elu” on sel aastal tabanud suur abitaotluste buum. Kui mullu sai fondilt toetust 50 inimest, siis tänavu on mõne kuuga õlg alla pandud juba ligi 20 inimese hädavajalikule ravile. Tartu pereisa Erik Saare on üks neist.

Vähiravifondi on sel nädalal kogunenud Tartu pereisa Erik Saare raviks annetusi kokku üle 13 000 euro. Ühe mehe võitlust raske haigusega on toetanud ligi 500 eestimaalast.

Laekunud annetused kindlustavad 49aastasele kahe tütre isale Erikule kopsuvähiravimi Xalkori vähemalt kolmeks kuuks.

„Just sellist Eestit me tahtsimegi, kus eestimaalased - emakeelena nii eesti kui ka vene keelt rääkivad inimesed - tõttavad omadele appi ning toetavad endale jõukohase panusega, olgu selleks 1 euro või 500 eurot. Eriku ja fondi nimel tänan kõiki annetajaid,” ütles vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu.

„Kutsun kõiki eestimaalasi, nii eraisikuid kui ka ettevõtteid, üles hakkama „Kingitud elu” püsiannetajateks, toetades vähihaigeid igakuise jõukohase annetusega. Üheskoos saame kindlustada viimase õlekõrre ning elamise ja tervenemise võimaluse kõikidele Eesti inimestele,” lisas Tänavsuu.

Jätkuvalt on vähiravifond „Kingitud elu” toetanud kõiki abivajajaid, kes fondi poole on pöördunud ning kuuluvad fondi sihtgruppi ehk nn mittekulutõhusate vähihaigete hulka, kelle jaoks ei jätku haigekassal raha.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708