Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2016

Meedikud sõidutavad saarlasi lisaraha eest pealinna arsti juurde

Autor: et.wikipedia.org

Ettevõtlikud Saaremaa meedikud sõidutavad pealinna tohtrite juurde kodusaare haigeid, kes seni transpordimure tõttu arsti jutule ei pääsenud.

«Hästi palju viime inimesi silmakliinikusse (Ida-Tallinna keskhaigla – toim), kuna meil omal silmaoperatsioone ei tehta; väga palju käiakse Põhja-Eesti regionaalhaiglas  keemia- ja kiiritusravi saamas,» rääkis Angela Siinor, kelle firma on kuu aega saarlasi Tallinnasse ravile toonud. Saarlasi sõidutavad arstide juurde kas parameedikud või elupõlised kiirabi töötajad.

Kaks päeva enne arsti juurde minekut lepitakse stardiaeg kokku,  et kõik jõuaksid õigel ajal õigesse kohta, samuti tuleb arvestada parvlaevade väljumisaegadega. «Kui mõni jõuabki tund aega varem, siis sellest pole probleemi, aga on ka neid, kes ootavad tund aega autos. See on Saarema omapära, sinna ei ole midagi teha,» tõdes Siinor. Üldjuhul katsuvad inimesed ise Kuressaarde jõuda, aga kui on vaja, siis võetakse nad  lisatasu eest kodust peale.  Kui esimene arstiaeg on väga varajane, siis on tulnud sõitu alustada ka kell viis hommikul. Kui arstiajad on kohe hommikul, siis jõutakse tagasi juba kella kolmest, aga on ka jõutud õhtul kell seitse.

Edasi loe Postimees Tervisest

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708