Meedikud sõidutavad saarlasi lisaraha eest pealinna arsti juurde

Ettevõtlikud Saaremaa meedikud sõidutavad pealinna tohtrite juurde kodusaare haigeid, kes seni transpordimure tõttu arsti jutule ei pääsenud.

«Hästi palju viime inimesi silmakliinikusse (Ida-Tallinna keskhaigla – toim), kuna meil omal silmaoperatsioone ei tehta; väga palju käiakse Põhja-Eesti regionaalhaiglas  keemia- ja kiiritusravi saamas,» rääkis Angela Siinor, kelle firma on kuu aega saarlasi Tallinnasse ravile toonud. Saarlasi sõidutavad arstide juurde kas parameedikud või elupõlised kiirabi töötajad.

Kaks päeva enne arsti juurde minekut lepitakse stardiaeg kokku,  et kõik jõuaksid õigel ajal õigesse kohta, samuti tuleb arvestada parvlaevade väljumisaegadega. «Kui mõni jõuabki tund aega varem, siis sellest pole probleemi, aga on ka neid, kes ootavad tund aega autos. See on Saarema omapära, sinna ei ole midagi teha,» tõdes Siinor. Üldjuhul katsuvad inimesed ise Kuressaarde jõuda, aga kui on vaja, siis võetakse nad  lisatasu eest kodust peale.  Kui esimene arstiaeg on väga varajane, siis on tulnud sõitu alustada ka kell viis hommikul. Kui arstiajad on kohe hommikul, siis jõutakse tagasi juba kella kolmest, aga on ka jõutud õhtul kell seitse.

Edasi loe Postimees Tervisest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.