Vältimatu hambaravi maht kasvas 92 000 euro võrra

Haigekassa andmetel kasvas täiskasvanute vältimatu hambaravi rahastamine mullu aasta varasemaga võrreldes 92 000 euro võrra, ravijuhtude arv kasvas 2600 võrra.

Täiskasvanute vältimatu hambaravi rahastamine planeeriti mullu 2014. aasta kasutamise tasemel. Eelarve täideti summa osas 111%, ravijuhtude osas 114%.  

Eelmisel aastal kasvas täiskasvanute vältimatu hambaravi rahastamine võrreldes 2014. aastaga nii ravijuhtude kui ka ravi saanud isikute osas. Eelarve ületäitmine on tingitud asjaolust, et eelarve koostamise eeldati kasutuse langust.

Kõige suurema osa haigekassa poolt rahastatavates hambaravi teenustest moodustab siiski kuni 19-aastaste laste hambaravi. Täiskasvanute hambaraviteenuste eest võtab maksmise kohustuse üle haigekassa raviasutustele ainult vältimatu abi osutamise korral.

2015. aasta kogu hambaravi eelarve koostamisel planeeriti rahastamise kasvu võrreldes 2014. aastaga. Hambaravi eelarve täideti mullu ravijuhtude osas 101%, summa osas 100%. Võrreldes 2014. aastaga kasvas hambaravi rahastamine 1,9 miljoni euro võrra ja ravijuhtude arv 56,4 tuhande võrra.

Ravijuhtude arv on võrreldes eelmise aastaga kasvanud seoses sellega, et alates 2015. aastast esitatakse hambaravi raviarved visiidipõhisena, eelnevalt võis raviarvel olla kajastatud mitme visiidi vältel jätkunud ravi.

 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.