29. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klaarimine õdede seas jätkub: rahvusringhääling on üle pingutanud

Autor: Postimees/Scanpix

Eesti Õdede Liidu volikogu esinaine Tiina Sildver-Kikas teatas rahvusringhäälingu uudise kohta õdede liidu sisetülist, et ringhäälingu ajakirjanikud on sündmust valesti edasi andnud ja jätnud olulised faktid kajastamata.

Kuna seda uudist vahendas ka Postimehe veebiportaal, siis teatas Sildver-Kikas sinna, et üle-eelmine õdede liidu president Ester Öpik ei ole endale ise palka määranud, nagu märkisid ERR ajakirjanikud eile Aktuaalses Kaameras.

"Õdede liidu presidendiga on lepingu sõlminud liidu volikogu esimees, kelleks oli enne Eesti Õdede Liidu presidendiks valimist Tiina Teder, kes uudislõigus valdavalt sõna sai"» teatas Eesti Õdede Liidu volikogu esinaine Tiina Sildver-Kikas Postimehele.

Ta lisas, et lepingutele, millele tagasi astunud president ja endine volikogu esinaine Tiina Teder viitas, on ta ise volikogu esinaisena alla kirjutanud. "Seega ei saanud tulla talle üllatusena lepingus sätestatud tingimused, sh töötasu, mis on kokku lepitud väga kindlate tööülesannete eest, mida varem on teinud mitu inimest," teatas Sildver-Kikas. Taustaks lisas ta veel niipalju, et kui Ester Öpik 2002. a EÕL presidendiks valiti, oli organisatsioon majanduslikult nii raskes seisus, et talle ei makstud esimesed neli aastat üldse töötasu.

"Lisaks oli Aktuaalse Kaamera uudises väide, et viimase nädala jooksul on õdede liidust lahkunud suur hulk liikmeid, mis samuti ei vasta tõele," kinnitas volikogu juht. Eesti Õdede Liidus liikmete arv on 4390, viimase kuu aja jooksul on lahkunud 21 liiget, viimase kahe kuu jooksul on  liitunud 93 uut liiget.

Volikogu juhi sõnul on  Eesti Õdede Liidu majandusaasta aruandeid alati auditeeritud ning audiitor ei ole leidnud vastuolusid kehtivate seadustega. Lisaks mittetulundusühingute seadusele allub Eesti Õdede Liit ka ametiühingute seadusele ja on tegutsenud vastavalt seadustele. «On tõsi, et Eesti Õdede Liidu tüüplepingud oli vaja muutunud seadustega kooskõlla viia, aga seadusevastaseid tegevusi ei ole toimunud, vastasel juhul oleks kaebaja pöördunud juba kohtusse või politseisse,» ütles Sildver-Kikas

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708