Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolile laekus 1713 sisseastumisavaldust

Õed õppetööl. Keskel (mustas särgis) Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli juht Ülle Ernits.
Õed õppetööl. Keskel (mustas särgis) Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli juht Ülle...

Lõppes avalduste vastuvõtmine Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli.

„Tervishoiuvaldkonna eriala ei saa olla alternatiiv, vaid üksnes hoolikalt läbimõeldud ja valitud teekond tulevikku. Meie haridus peab andma elukutse ning rikastama Eesti tervishoiuvaldkonna töötajaskonda kompetentse ja motiveeritud personaliga,“ ütles kõrgkooli õppeosakonna juhataja Jaana Sepp. „Kuigi viimastel aastatel on gümnaasiumilõpetajaid vähem, võib tänavuse Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvise vastuvõtu lugeda edukaks – sisseastumiskonkursid olid suured ja lisaks värsketele üldhariduskoolide lõpetajatele oli kandideerijaid ka eriala vahetajate seas,“ lisas Sepp. 

Kokku esitati suvisel vastuvõtul nii Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) kui kõrgkoolis kohapeal 1713 avaldust: neist 1616 rakenduskõrgharidusõppe ja 97 kutseõppe õppekavadele. Kõige suurem arv sisseastumisavaldusi laekus õe põhiõppe õppekavale õppima asumiseks, kokku 647 avaldust, konkursiga ühele õppekohale 4,3 inimest. Kõige suurem oli konkurss hambatehnika õppekavale, kus arvutuslikult kandideeris ühele õppekohale 18,4 inimest. Populaarsuselt järgmisele erialale, optomeetria õppekavale, kandideeris 9,4 inimest ühele õppekohale. Üldine konkurss kõrgkooli rakenduskõrghariduse õppekavadele oli ühele õppekohale 6,1 kandideerijat. Tänavu esitati kõrgkooli suvisel vastuvõtul 165 avaldust rohkem kui mullu. Käesoleval suvel said kandideerijad sisseastumisavaldusi esitada ja vastuvõtukatseid sooritada ka interneti teel, kodust lahkumata. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli sai sel suvel kandideerida rakenduskõrgharidusõppes õe põhiõppe, ämmaemanduse, optomeetria, farmaatsia, tegevusteraapia, tervisedenduse ja hambatehnika õppekavadele, kutseõppes hooldustöötaja ja lapsehoidja (spetsialiseerumine erilise ja erivajaduse lapse hoidmisele) õppekavadele. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on üks kahest Eesti tervishoiu kõrgkoolist, selle missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tervisevaldkonna töötajaid. Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis õpib 1181 üliõpilast ja 202 kutseõppurit. Kõrgkoolil on struktuuriüksus ka Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub lisaks Pärnus, Raplas, Haapsalus ja Viljandis.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.