Tamsar: haigekassa nõukogu teeb otsuseid, millest aru ei saa

Tööandjate keskliidu esimehe Toomas Tamsar
Tööandjate keskliidu esimehe Toomas Tamsar

Tööandjate keskliidu esimehe Toomas Tamsare sõnul tuleb haigekassa nõukogu roll üle vaadata, sest sageli tuleb seal langetada otsuseid, millest aru ei saada.

"Haigekassa nõukogu roll on nõuda juhatuselt eelarve täitmist ja arutada seejärel läbi juhatuse pakutud ettepanekud, et kas need on sobilikud või mitte,» ütles tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar reedel pärast kohtumist peaminister Taavi Rõivasega. Tamsar kuulub ise haigekassa nõukogusse, kajastab Postimees.

Tamsare sõnul kinnitas nõukogu haigekassa eelarve, mis tol hetkel vastas reaalsusele ja juhatus oleks pidanud tegema kulutusi eelarvest lähtudes. "Ega siis nõukogu ei kinnitanud eelarvet, mis ütles, et me aktsepteerime sellist miinust, aga kui tegelikult läheb paarkümmend miljonit üle, siis on ka OK. Seda ei ole nõukogu lubanud," rõhutas Tamsar.

Ta möönis, et haigekassa suure ülekulu juures on oma roll ka nõukogul, mis saaks juhatuse tööd tihedamalt kontrollida. "Aga teatud tasemel on nõukogu käes liiga palju infot ja otsuseid. Nõukogu otsustab liiga sageli küsimusi, mida ta ei saagi otsustada," tunnistas Tamsar.

Loe pikemalt siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.