Rõivas: ükski rahandusminister ei tohi mõjutada prognoose

Eesti peaminister Taavi Rõivas.
Eesti peaminister Taavi Rõivas.

Valitsuse pressikonverents elavnes täna silmnähtavalt, kui teemaks tõusis taas haigekassa eelarve puudujääk. Ossinovski ja Sesteri vaidluse peale kinnitas lõpuks peaminister Taavi Rõivas, et kumbki minister tööst ilma ei jää ja kompromiss küsimuses leitakse.

Peaminister sõnas haigekassa defitsiidist rääkides, et ta on seda rahandusminister Sven Sesteri ja tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskiga põhjalikult arutanud, kirjutab Postimees.

Selged prognoosivead on Rõivase hinnangul tehtud haigekassas C-hepatiidi ravis, selles, kui palju ravimit kulub ja milline on ravimi maksumus. Ühe doosi hind on Rõivase sõnul praegu üüratult kõrge. "Me arutame seda teemat kabinetis pikalt ja siis tuleme välja ühise lahendusega," kinnitas ta ajakirjanikele.

Rõivas rääkis, et enne kui valitsus saab hakata rääkima sellest, kui palju raha on haigekassasse vaja juurde panna, tuleb ühekordsed ülekulud üle vaadata, samuti see, kus tehti prognoosimisel viga ja kuidas tulevikus selliseid vigu vältida. «Ma usun, et head tahet on kõigil osapooltel väga palju,» lausus peaminister.

Suur miinus on peaministri arvates vaja kontrolli alla saada. "Ma ei alavääristaks ka seda 33 miljonit miinust," sõnas Rõivas ja lisas, et kui sellised miinused tekivad, siis pikas vaates on eelarvet raske tasakaalu saada.

Rõivas: "Foorum" oli kummaline

Eile ETV saadet «Foorum» vaadanud peaminister Rõivas märkis, et talle näis üsna kummaline, et ministrite Ossinovski ja Sesteri ning parlamendiliikmete kõrval, kes arutasid, mida teha tekkinud miinusega, oli saatesse neutraalse eksperdina kutsutud ka haigekassa juht Tanel Ross.

"Minu hinnangul on ka asutuse juhatusel väga selge vastutus eelarve täitmise eest," lausus Rõivas.

Loe pikemalt siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.