GALERII: kliinikum tõi streigi tänavale

Kliinikumi uue sissepääsu juurde kogunes streikima paarsada meedikut. Lisaks ühisavaldusele näidati kohaletulnutele ka piltlikult, kuhu on Eesti meditsiin teel.

15 minutit enne streigitunni algust käis kliinikumi uue sissekäigu juures vilgas askeldamine - üles pandi loosungeid, lahti rulliti plakateid. Näiteks sai plakatitelt ülevaate ka sellest, kui palju on Eesti haiglates reaalselt puudu meditsiinitöötajaid. Kella üheksaks oldi streigiks valmis. 

Streigist võttis osa paarsada meedikud nii Maarjamõisa haiglast kui ka Lunini lastehaiglast. Streikijad seisid kahele poole sissepääsu, moodustades koridori, kust patsiendid pidid läbi minema. Koridor sümboliseeris "Tuleviku ravi," mida läbijat saatis meedikute hea soov "Olge terve!" 

"Tuleviku ravi" - ainult patsient

Jaan Sütt, anestesioloog, Tartu Arstide Liidu eestseisuse esimees ja aktsiooni üks eestvedajatest luges ette ühispöördumise

Peale sõnavõttu tutvusta Sütt kohaletulnutele tuleviku ravi. "Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna. Seetõttu oleme rajanud meditsiiniüliõpilaste abiga tuleviku haigla, et näidata kohe piltlikult, mis juhtub siis, kui meid kuulda ei võeta," tutvustas Sütt loodud koridori. "Tuleviku ravi saab olema selline, et ei olegi kedagi peale patsiendi ja meedikutel ei jää üle muud, kui kahelt poolt soovida "Olge terved!"" tutvustas Sütt.

Tulemusi raske ennustada

Sütt sõnas Meditsiiniuudistele, et hoiatusstreigi tulemusi on väga raske ennustada. "Kevadine padjaaktsioon tõi tegelikult soovitud tulemuse - töölepingu seaduse muudatusettepanekud lükati kõrvale ja meid otseselt puudutavad halvendavad sätted jäid välja," avaldas Sütt lootust, et ka praegu väiksest "streigisüstist" piisab ja pikemat "ravikuuri" pole poliitikutele vaja.

Aktsiooni tulemusena loodab Sütt näha seda, et poliitikud lõpuks oma tööd tegema hakkaks. "Loodame, et nad teeksid ära lõpuks need tervishoiu rahastamisele vajalikud otsused, mis on tegelikult juba pikk ja habemega teema ja väga paljude valitsuste ja ministrite poolt edasilükatud," sõnas Sütt ootusi.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.