Autor: Violetta Riidas • 29. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selle aasta gripivaktsiin arvestab ka "Hongkongi" tüvega

Gripivaktsiin.
Foto: Caro /Scanpix
Eile saabus uudis, et Venemaal peljatakse tänavu hooajalist grippi, kuna oodatakse gripi „Hongkongi“ varianti AH3N2. Eesti terviseametist teatati, et Eestis sel hooajal kasutusel olevas vaktsiinis on nimetatud tüvega arvestatud.

"Selle aasta gripivaktsiinis on arvestatud ja selle koostises on olemas nn „HongKongi“ gripiviiruse tüvi H3N2. Tegemist kolme viirusekomponenti sisaldava vaktsiiniga, neist ühe ma juba nimetasin, veel on kaitse gripiviiruse A/H1N1 ja ühe B gripiviiruse tüve vastu," ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708