Külli Kingo pärjati aasta naisteadlaseks

Tartu ülikooli dermatoveneroloogia professor Külli Kingo.
Tartu ülikooli dermatoveneroloogia professor Külli Kingo.

Sel aastal esimest korda välja antava Eesti akadeemiliste naiste ühingu (EANÜ) aasta naisteadlase tiitli pälvis Tartu ülikooli dermatoveneroloogia professor Külli Kingo.

"Professor Külli Kingo teadustöö nahahaiguste tekkemehhanismide, leviku ning ravivõimaluste uurimisel on andnud olulise panuse valdkonna rahvusvahelisse arengusse ja on oluliselt mõjutanud arusaamist nahahaiguste tekkest ja arenemisest," sõnas Külli Kingo kandidatuuri esitanud TÜ kliinilise meditsiini instituudi juhataja Joel Starkopf lehel.

Senise teadlaskarjääri jooksul on prof Kingo avaldanud üle 90 teaduspublikatsiooni, tema töid on tsiteeritud üle 900 korra.

Lisaks edukale teadustööle väärib esiletoomist prof Külli Kingo pühendumus ja korrektsus õppetöös ning kõrgel professionaalsel tasemel ravitöö. Samuti on ta TÜ nahahaiguste kliiniku ning TÜ Kliinikumi nahahaiguste kliiniku juhataja.

"Tänu tema pühendunud liidrirollile on Tartu ülikooli nahakliinikust kujunenud parimatele kaasaegsetele arusaamadele vastav akadeemilise kliinilise meditsiini keskus," selgitas Starkopf.

EANÜ annab aasta akadeemilise naisteadlase ja aasta akadeemilise noore naisteadlase tiitlit välja esimest korda.

"Oleme korduvalt arutanud, kuidas kaasata ühingu töösse noori ja äratada naisüliõpilastes huvi ühistöö vastu," rääkis EANÜ liige Imbi Jaks. Nii sündiski aasta eest ettepanek tiitleid välja kuulutama hakata. "Meil on väga hea meel, et juba esimesel korral esitati konkursile hulk kandidaate, kelle hulgast leidsime väärikad nominendid," rõõmustas Jaks.

"Doktorikraadiga naisi on Eestis rohkem kui mehi, kuid tõsist teadust tegevaid naisi on hulga vähem kui mehi. Sestap tunnustamegi naisi, kes löövad läbi teaduses, mis on kahjuks ikka veel väga maskuliinne maailm," lisas Jaks.

Noore naisteadlase nimetusega pärjatakse Tartu ülikooli bioinformaatika õppetooli teadur Triinu Kõressaar. Tiitlid antakse üle EANÜ 90. aastapäevale pühendatud juubelikonverentsil  "Akadeemilised naised ajas ja muutumises: rahvuslik ja rahvusvaheline lõimumine", mis toimub 8. oktoobril kell 10–17 Tartu ülikooli aulas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.