Perearst oma firmat naljalt hätta ei jäta

Perearstikeskuste uus dividendide TOP näitab, et perearstid on tublid ettevõtjad ja kui mõni majandusaasta lõppebki miinusega, siis oma perearstikeskust selle arstidest omanikud pikalt vinduma ja surmahätta ei jäta.

Meditsiiniuudiste toimetus leiab, et perearstide dividendide TOPist vaatab vastu perearstide visadus tulla toime ka majanduslikult raskel ajal. Seega olgu rõhutatud, et näha selles TOPist oma või kolleegi nime on auasi, kiitus, julgustus, ei muud.

Ettevõtjate rahakotti vaadatakse tänapäeva avalikus pildis ikka, olgu tegemist ükskõik, millise valdkonna ettevõtlusega. Ettevõtlus peabki olema läbipaistev ja kui oled hea ettevõtja, aus ja edukas, siis pole ka kellegi asja kobiseda. Tehku järgi või maksku kinni, nagu öeldakse!

Tabelitest selgub muide, et paljud dividende võtnud perearstikeskuste omanikud on ka head palgamaksjad, kes väärtustavad oma praksise töötajaid. Samuti on paljud kõnealustest keskustest ka haigekassa iga-aastases perearstide kvaliteedisüsteemi n-ö tublide nimekirjas.

Silma paistab seekordse TOPi tipus eriti, et dividende võeti mullu 2014. aasta eest rohkem kui varasemas TOPis. 50 000eurost dividendi võtnuid on seekord rohkem, summad on üldse suuremad.

Perearstikeskuste hea käekäik on motivaator noortele arstidele, kes ülikoolis alles oma kitsamat eriala valivad. Jah, perearstiamet on koormav, intensiivne, pead olema hunt kriimsilm üheksas ametis. Aga kui oled tubli, kui isemajandamist ja paberimajandust ei pelga, siis läheb sul hästi. Me pole TOPe koostades leidnud valdavalt virelevaid perearstikeskuseid.

Mida toob perearstikeskuste rahakotile kaasa tervisekeskuste ajastu, ei tea täna täpselt keegi, ehkki aimata võib. On tõenäoline, et perearstidel, eriti firma ainuomanikel ja perefirma pidajatel pole huvi tervisekeskustega liituda.
Kuigi nendes uutes keskustes ootavad teatavad mugavused ja võimalused, siis tõenäoliselt kui oled harjunud n-ö oma asja ajama, puudub vajadus kellegi küünarnukki ja pilku oma lähedal tunda.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.