6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HPV riiklik vaktsineerimine tuuakse aasta võrra ettepoole

Tütarlapse vaktsineerimine.
Foto: terviseuudised.ee
Kui algselt plaaniti neidude HPV vaktsineerimine käivitada 2018. aastal raha taotlusega, siis uue koalitsiooni otsusega toimub protsess kiiremini – eelarvevahendid vaktsiinide hankeks on olemas juba 2017. aastal.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Martin Kadai selgitas, et ministeeriumi juures tegutsev immunoprofülaktika ekspertkomisjon tegi mais ettepaneku lisada tüdrukute HPV vaktsineerimine immuniseerimiskavasse. Vaktsineerimise põhisihtrühm on 12aastased tüdrukud. Ministrile tutvustati ettepanekut juunis ning sotsiaalministeerium otsustas vajalikud vahendid taotleda 2018. aastal. Uue koalitsiooni otsusega toimub tema sõnul see protsess kiiremini – eelarvevahendid vaktsiinide hankeks on olemas juba 2017. aastal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708