Aasta arst on perearst Reet Tooming

Perearst Reet Tooming
Perearst Reet Tooming

Eesti Tervise Fond ning portaali arst.ee lugejad valisid aasta arstiks 2016 perearst Reet Toomingu, kes töötab Ida-Virumaal Ahtme Perearstikeskuses.

"Palusin heal vanemal kolleegil võtta erakorralised juhud enda peale ja tõstsin plaaniliste haigete ajad edasi,“ kirjeldab aasta arstiks valitud Reet Tooming Tallinna autasu järele tulekut, vahendab Õhtuleht.

Merilinnu sõnul tuli tänavu otsustada kolme lugupeetud arsti vahel, kellest Tooming paistis silma just sellega, et töötab erinevalt paljudest eelmistel aastatel pärjatutest väljaspool suurt keskust, on naine ja väga hästi hakkama saanud, arvestades oma tohutut töökoormust.

Reet Tooming juhib ka tervisetrend.ee perearstide paremusjärjestust.

Eesti Tervise Fond ning portaali www.arst.ee lugejad valisid Eesti Aasta Arstiks 2016 perearst Reet Toomingu, kes töötab Ida-Virumaal Ahtme Perearstikeskuses. Täna andis Eesti Tervishoiu Muuseumis 15. Eesti Aasta Arstile traditsioonilise Ivo Lille klaasskulpuuri üle sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

„Eesti elu edasikandjad on paljuski  tublid eesti naised, kes teevad tänuväärset tööd,“ sõnas Eesti Tervise Fondi juhataja dr. Eero Merilind. „Ma ei kujuta hästi ette, mis juhtuks Eesti eluga, kui selliseid inimesi ei oleks. Ei maksa arvata, et parimad arstid töötavad ainult Tallinnas või Tartus. Avaldame Aasta Arstile tänu ja tunnustust, soovime talle jätkuvat energiat ja motivatsiooni Eesti elu edendamisel ning inimeste tervise eest hoolitsemisel.“

 „Tulles 1994. aastal Ida-Virumaale tööle,  pakkus tolleaegne Puru haigla juhataja Tõnis Tuisk mulle jaoskonnaarsti kohta, et edasi  mõtleksin, mis eriala oleks mulle meelepärane. Jaoskonnaarsti töö paelus mind ja nii läksingi juba perearsti eriala õppima,“ rääkis dr. Reet Tooming. „Perearsti töö on raske, aga väga mitmekesine, vajab kiiret reageerimist ja pidevat enesetäiendamist.  Rõõmu teeb see,  kui patsient  sind usaldab ja koostöö sujub. Pingeid maandab aga tervisekõnd looduses ja ujumine.“

Reet Tooming lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ravieriala 1994. aastal, internatuuri 1996 ning 2002. aastal perearsti eriala spetsialiseerumiskursused. Õpingute ajal töötas ta Tartu Kliinilises Haiglas nii sanitari kui ka meditsiiniõena.  Alates 1994. aastast töötab dr. Tooming Ida-Virumaal – esialgu Puru haiglas ning 2003. aastast Ahtme Perearstikeskuses perearstina. Dr. Reet Tooming on Eesti Perearstide Seltsi liige.

Portaalis www.arst.ee esitatud kandidaatide hulgast valis aasta arsti þürii koosseisus sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, Tervise Fondi juhataja perearst dr Eero Merilind ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa.

Perearst Eero Merilinnu asutatud ja juhitud SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.