Kaheksanda tunni lisatasu läheb parimatele perearstidele

Kaheksanda töötunni eest hakkavad lisatasu saama vaid heade tulemustega auditeerimisprotsessi läbinud perearstid.

Eesti Perearstide Seltsi juht Diana Ingerainen rääkis detsembris, et selts tegi juba aastaid tagasi haigekassale ettepaneku rahastada perearste sarnaselt teiste arstidega kaheksa tunni ulatuses senise seitsme asemel, sest kõigi arstide rahastamine peaks olema võrdsetel alustel.

Haigekassast kinnitati jaanuari algul, et lisatasu n-ö kaheksanda töötunni eest tuleb, aga seda hakatakse maksma perearstidele, kes osutavad kvaliteetset tervishoiuteenust ehk läbivad heade tulemustega iga-aastase auditeerimisprotsessi ja saavutavad häid tulemusi perearsti tööd iseloomustavate kvaliteediindikaatorite osas.

Haigekassa tervise edenduse ja kommunikatsiooni talituse peaspetsialist Vivika Tamra rääkis, et MTÜ Eesti Perearstide Seltsi hindamise tulemusel antakse kõigile hindamisel osalejatele punktisumma, mille alusel paigutub perearstikeskus kvaliteedi hindamise skaalal A, B või C tasemele, peamiselt puudutavad kvaliteediindikaatorid ennetustööd või kroonilise haige jälgimist. 

"Lisatasu makstakse kõikidele kvaliteedijuhtimise tingimusi täitnud nimistutele," lisas Tamra. "Muudatus on vajalik selleks, et täiendavalt väärtustada perearste, kes täidavad kõiki kvaliteedijuhtimise tingimusi ning tasustada neile kaheksandast töötunnist seni katmata osa," ütles haigekassa esindaja.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.