Vastuolu: haiglad vajavad õdesid, kuid raha pole

Kui seni on tervishoiu kõrgkoolide lõpetajad alati haiglates avasüli vastu võetud, siis praegu lõpetajatel ei pruugi töölesaamine nii libedalt minna.

"Kui teemaks on õdede puudus, siis põhimõtteliselt liiguvad asjad paremuse poole," rääkis õdede liidu president Anneli Kannus, viidates mullu novembris sõlmitud konsensusleppele, millega õdede õppekohtade arv tervishoiukõrgkoolides suureneb ning neile garanteeritakse praktikakohad ja juhendajad, kajastab Postimees.

"Täna on õdede liidul pigem mure, et meil oleks õdesid, aga tegelikult pole tervishoiusüsteemis raha, et neid rakendada," rääkis Kannus. Tema sõnul on varasemalt värsked lõpetajad alati lihtsalt haiglates tööd leidnud.

Nüüd aga tuuakse õdede liidu presidendi sõnul välja, et raha puudusel ei saa haiglad uusi õe ametikohti juurde luua. "Praegu ma ootan huviga, et kui lõpetajad tööturule paiskuvad, kas tuleb sõnum, et mõni neist jääb tööta," rääkis Kannus. Näiteks ei tasu tema sõnul nii teha, et täna lased mõned õed lahti ja kolme kuu pärast, kui on raha luua uusi kohti, võtad nad uuesti tööle. 2Pooled neist on läinud selleks ajaks Soome," tõdes ta.

Loe täismahus siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.