Kliinikumi ülemõde: õdede puudusest rääkida ei saa

Tartu ülikooli kliinikumis õdedepõuast üldises plaanis rääkida ei saa, kuid asendamist vajavad näiteks umbes 200 lapsehoolduspuhkusel olevat õde aastas, kinnitas kliinikumi ülemõde Tiina Freimann.

"Õdede vajadus kliinikumis on aastati erinev ega kattu vabade ametikohtade arvuga. Me vajame õdesid täis- ja osakoormusega ametikohtadele ning põhi- ja asenduskohtadele, vahel isegi asendus-asenduskohtadele," selgitas kliinikumi ülemõde Tiina Freimann. 

Kuna õed eelistavad põhikohaga tööd, võetakse asenduskohtadele abiõena tööle sageli hoopis üliõpilasi. "Asenduskohad on valdavalt seotud lapsehoolduspuhkuste asendusega. Kliinikumis viibib lapsehoolduspuhkusel korraga umbes 200 õde," kinnitas Freimann. 

Kui paljud värsked koolilõpetajad leiavad tee kliinikumi? Freimanni sõnul on tervishoiu kõrgkooli 2015. aasta lõpetanutest kliinikumis tööl 49 õde ehk 48% lõpetajatest.

"Neist 36 töötab 1,0 koormusega ja 8 õde on lapsehoolduspuhkusel. Teised töötavad väiksema koormusega," rääkis ülemõde. Ta lisas, et 2015. aasta lõpetanutest 8 olid kliinikumi töötajad enne kõrgkooli astumist, 37 asus tööle õpingute ajal ja 4 õde töötavad kliinikumis pärast diplomi saamist.

Õdedest puudust pole

Kliinikumis tervikuna Tiina Freimanni sõnul õdede puudusest rääkida ei saa.

"Mitmes kliinikus on ootejärjekorrad vabanevatele ametikohtadele. Kui mõnes osakonnas vajatakse uusi õdesid, pannakse vastav tööpakkumine kliinikumi kodulehele," kinnitas Freimann ning tõi välja, et üksikud pakkumised kodulehel näitavad, et vabu õe ametikohti on vähe ja needki täituvad kiiresti.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.