Pressiteade

Uueks lepitajaks saab Meelis Virkebau

Peagi ametisse astuv lepitaja Meelis Virkebau.
Peagi ametisse astuv lepitaja Meelis Virkebau.

Valitsus kinnitas täna riiklikuks lepitajaks Meelis Virkebau, kes asub tööle 1. märtsist. Riikliku lepitaja ametiaeg on viis aastat.

Virkebau võitis riikliku lepitaja avaliku konkursi, mille kolmeliikmelisse komisjoni kuulus tervise- ja tööminister ning tööandjate ja töötajate keskliitude esindajad. Konkurss tuli välja kuulutada vastavalt kollektiivse töötüli lahendamise seadusele, kuna sotsiaalpartnerid ei jõudnud eelnevalt riikliku lepitaja kandidaadis kokkuleppele.

Meelis Virkebaul on kõrghariduse Tartu Ülikooli majandusteaduskonnast rahanduse ja krediidi erialalt ning  Estonian Business School’ist ärijuhtimise erialalt. Ta on töötanud mitmetes tootmisettevõtetes müügi- või tegevdirektorina ning alates 2006. aastast on ta Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juhatuse esimees ja tegevdirektor. Aastatel 2003-2004 oli Virkebau Eesti Tööandjate Keskliidu juhatuse esimees ja tegevdirektor, alates 2007. aastast on ta Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu liige, 2008. aastast Rahvusvahelise Kaubanduskoja ICC Estonia volikogu liige ning möödunud aastast Kutsekoja tehnika, tootmise ja töötlemise kutsenõukogu aseesimees. 

Riiklik lepitaja on sõltumatu erapooletu ametiisik, kes aitab töötüli pooltel leida neid rahuldavat lahendust. Praegu täidab riikliku lepitaja ülesandeid riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn, kes on olnud selles ametis alates 2011. aastast. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.