Autor: Violetta Riidas • 3. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ollema: barokamber on, aga süsteem puudub

Foto: sukeldujad.ee
Põhja-Eesti Regionaalhaigla anestesioloog ja ainus mereväe allveemeditsiiniarst Eestis Allan Ollema tunneb muret sukeldujate tervise pärast ja tegi seetõttu ka vastavasisulise pöördumise eelmise aasta oktoobris tööinspektsioonile,mis nüüd sotsiaalministeeriumi jõudis.

Allan Ollema vastutusalasse kuuluvad mereväes tuukrid, kelle tarvis on kaitsevägi soetanud vastava barokambri. Tema sõnul on aga probleemiks nö tsiviilelanikkond tervikuna, kuna Eesti tervishoiusüsteem ei paku sukeldumisõnnetuste puhust ravi. Vastav ravikamber on kallis aparatuur ja seda on kulukas üleval pidada. "Vastavasisulise analüüsi on sotsiaalministeerium mõned aastad tagasi tellinud ja lühikokkuvõttena Eesti suuruses riigis ühest ravikambrist küll," ütleb Ollema.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099