"Rändavad" apteegid on mõruks pilliks

Pärnus avatud Südameapteek.
Pärnus avatud Südameapteek.

Apteegiketid kasutavad erinevatel põjustel usinalt võimalusi väikeapteegile
külje alla “kolimiseks”. Teha pole sageli midagi, proviisorapteek jääb alla.

Aprilli alguses avati pidulikult Pärnu turu uues hoones Südameapteegi Turu apteek. Apteek kolis turumajja Sillamäelt. Kõrvalseisjad ei aimagi, millist meelehärmi valmistab uustulnuk naabruses aastaid tegutsenud Lepa apteegi omanikele. See apteek kuulub proviisoriapteegile Mai Apteek OÜ. Viimase juhatuse liige Ly Jaanson sõnab, et kuna kahe apteegi vahel on vaid 50 meetrit, jääb ilmselgelt kaotajaks tema apteek.

“Nõrgem pool, proviisoriapteek, ei suuda majanduslikult ketiapteegiga konkureerida,” kinnitab proviisorist Jaanson. Tema jaoks on tegemist elulise küsimusega, sest apteegi sulgemine linnas tooks kaasa Mai Apteek OÜ kahe apteegi sulgemise maakonnas.

“Ketiapteegi tulekut ei saa takistada. Juriidiliselt võiks proovida, aga sellist raha pole mõtet protsessimise alla panna,” arvab Jaanson. Ka ei ole antud juhul võimalik Lepa apteegile ostjat leida. “See ei ole ainult minu isiklik probleem. Sarnaseid olukordi oli ja on ja tuleb veelgi,” leiab Jaanson.

Täismahus on lugu leitav siit.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.