Autor: Kadi Heinsalu • 20. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui kiiresti jõuab rinnavähipatsient esimesele ravile?

Haigekassa värske ravikvaliteedi aruanne uuris muuhulgas ka seda, kui kiiresti jõuab rinnavähi diagnoosi saanud naine esimesele ravile ja onkoloogi juurde. Selgus, et eesmärki mullu ei täidetud.

Haigekassa värske ravikvaliteedi raport uuris, kui suur osakaal esmastest rinnavähi diagnoosiga patsientidest saavad alustada onkospetsiifilist ravi 42 päeva jooksul pärast esmast rinnavähiga tegeleva spetsialisti vastuvõttu. Arvutus põhineb Eesti Haigekassa raviarvetelt (kirurgiline ja süsteemravi) ja retseptikeskusest (hormoonravi) saadud andmetel. Valimisse kuulusid patsiendid, kellel diagnoositi rinnavähk 2016. aastal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099