Autor: Mirjam Esperk • 31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Viru keskhaigla tuberkuloosivoodite arvu plaanitakse vähendada

Ida-Viru keskhaigla.
Foto: Raul Mee/ÄP
Tuberkuloosijuhtude arv on langenud Ida-Virumaal poole võrra võrreldes 2000-ndate algusega - siis registreeriti keskmiselt 100 haiget aastas. Aastatel 2012-2016 on aga registreeritud keskmiselt 40 tuberkuloosihaiget aastas, seisab TAI arvamuses Ida-Virumaa tuberkuloosijuhtumite kohta.

Haigete arvu langus on toimunud tänu tuberkuloosiraviga tegeleva  meditsiinipersonali järjekindlale tööle, otseselt kontrollitava ravi rakendamisele, integreeritud ravi ja sotsiaalse toetuse tagamisega tuberkuloosihaigetele, kirjutab Piret Viiklepp Tervise Arengu Instituudist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099