Autor: Violetta Riidas • 29. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti jooksis tasuta arstiabiga ummikusse

Valmiera haigla
Foto: Erik Prozes
Läti muudab tervishoiusüsteemi ja ülejärgmisest aastast saavad Lätis tervisekindlustuse need, kes tasuvad sotsiaalmaksu ning järk-järgult suurenevat osalustasu miinimumpalgalt. Läti valitsus saatis uued rahastuspõhimõtted seimile otsustamiseks.

Haigekassalaadset tervisekindlustust Lätis pole ja kõigele kõike süsteem on tekitanud olukorra, kus riigi poolt makstavad uuringute ja operatsioonijärjekorrad on veninud ülipikaks, haiglatel pole raha ja perearstid on oma proteste väljendanud streikides, vahendas ERR

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099