Autor: Siret Trull • 10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute ravimite lubamine: liigne rangus või liigne leebus?

Alar Irs
Foto: Julia-Maria Linna / Äripäev
Haigete ravis uute ravimite kasutamist lubades on vaja teha otsused viisil, mis ei sea patsiente ohtu, aga samas võimaldavad ravimiarendust ja uute ravimeetodite leidmist, ütleb ravimiameti meditsiininõunik Alar Irs.

Rühm rahvatervise eksperte tundsid Ühendkuningriikide meditsiiniajakirjas BMJ muret selle üle, et Euroopa Meditsiiniagentuur (EMA) andis heakskiidu mitmetele kallitele vähiravimitele, mille tõhusus ei olnud tõestust leidnud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099