Autor: Siret Trull • 26. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravi juhtimise rahastamine peab töötama motivaatorina

Foto: Scanpix/ PantherMedia
Maailmapanga esindaja Christoph Kurowski tõdes haigekassa ja Maailmapanga ühiskonverentsil, et kui tahta rakendada riskipatsientide ravi juhtimise skeemi kogu esmatasandil, tuleb hoolikalt läbi mõelda ka selle rahastamine.

Praegu on Eesti esmatasandil kasutuses pearaha süsteem ja on teenuste hinnakiri. Kuidas siia juurde lülitada riskipatsientide ravi juhtimine? Kurowski tõdes, et kuigi ravi juhtimine on peamiselt nö pehme tegevus (rääkimine, nõustamine), mis justkui ei peaks lisama suurt koormust, on selle töö ajakulu märkimisväärne.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099