Paluste: loodame, et Viljandi taolisi sümbioose tekib palju

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusringile tervisekeskuste investeeringutoetuse tingimuste eelnõu, mille raames plaanitakse eurorahaga toetada esmatasandi tervishoiuga võrgustunud üldhaigla ehk maakondliku tervisekeskuse ehitamist Viljandisse.

Meditsiiniuudised küsis sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juhilt Heli Palustelt kui reaalne on, et sarnaselt Viljandile tekib taolisi sümbioose ka teistes maakondades? Millistes maakondades oleks see lahendus vajalik?

"Loodame, et selliseid kooslusi tekib paljudesse maakondadesse. Hea alge, kus perearstid juba tegutsevad koos maakonnahaiglaga ühel taristul ja ka heas koostöös, on mitmetes maakondades olemas. Uue mudeli rakendamine, mida Viljandi projektiga ellu viiakse, eeldab tihedat koostööd nii perearstide ja haigla vahel kui ka sotsiaalsektoriga," vastas Paluste.

„Maakondliku tervisekeskuse rajamisega soovime parandada koostööd erineva tasandi tervishoiutöötajate – perearstide, eriarstide ja haigla – ning sotsiaalhoolekande vahel. Oleme Viljandi haiglas astunud esimesed sammud tervishoiu- ja sotsiaalteenuste lõimimiseks, et tagada inimestele järjepidev raviprotsess ning neid haigusega toimetulekul senisest paremini toetada,“ ütles terviseala asekantsler Maris Jesse tervisekeskuste eurorahataotluste teise vooru avamise puhul. „Loodame, et Viljandi kogemus aitab meil tulevikus ka teistes Eesti piirkondades teenuseid paremini integreerida.“

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.