Autor: Siret Trull • 12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HIVi saanud kiirabitöötajate ravi eest riik ei maksa

Foto: Erik Prozes / Äripäev
Sotsiaalministeerium ei pea võimalikuks end töö käigus vigastanud ja HIVi nakatunud kiirabitöötajate ravi eest tasumist riigieelarvest, kuna on seisukohal, et sellistel juhtudel on tegemist tööõnnetusega ja kulud peab katma tööandja.

Eesti Kiirabi Liidu juhatuse esimees Ago Kõrgvee tegi detsembris sotsiaalministeeriumile ettepaneku lisada riigieelarvest kaetava HIV ravi saajate hulka ka need kiirabitöötajad, kes on end töö käigus vigastanud ja kellele peab kehtiva korra järel tööandja tagama tasuta nakkusarsti konsultatsiooni, vajalikud analüüsid-uuringud ning ennetava ravi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708