Anneli Talvik: tervisekeskusega võtsime väga suure riski

PAK "Sinu Arst" perearst ja osanik Anneli Talvik.
PAK "Sinu Arst" perearst ja osanik Anneli Talvik.

Perearstikeskuse Sinu Arst osanik ja arst Anneli Talvik rääkis täna Kuku raadio saates "Patsiendiminutid", et tervisekeskuse projekti lülitumine tähendas korraga nii uusi võimalusi kui ka suurt äririski.

Esimesed esmatasandi tervisekeskused on alustanud või alustamas tööd. Eurorahadega ehitatud tervisekesuste puhul lubati, et esmatasandi töö muutub ka sisuliselt palju paremaks.

Sinu Arst oli kahe esimese tervisekeskuse hulgas, kes haigekassaga lepingu sõlmisid. "Me otsustasime umbes kaks aastat tagasi, et tahame edasi areneda oma senise perearstikeskuse kontseptsioonist, laiendada teadmisi ja patsientidele pakutavat. Meie väike ruumiprogramm seda aga ei võimaldanud," rääkis Anneli Talvik. Suuremat programmi ei võimaldanud aga haigekassa rahastus.

"Kui tuli tervisekeskuse projekt, otsustasime me, hoolitamata sellest, et midagi ei olnud veel teada selle tingimustest, öelda jah-sõna," jätkas arst.

Kui läks lahti taotlusvoor ELi rahadele, tehti perearstikeskuses otsus, et kulukast ehitamisest ja kinnisvaraga majandamisest ei olda huvitatud, vaid eesmärk on hoida sisuliselt tugevat arstitööd au sees.

"Saime huvitavaid pakkumisi rentnikuks tulla ehitatavatesse ruumidesse ja täna oleme laiendanud keskust varasemalt 200 m2 pealt 650-le Veerenni Tervisekeskuses," ütles Talvik.

Haigekassaga lepingu sõlmimine esimeste hulgas oli arsti sõnul paras kadalipp. Ka riskid olid suured. "Nii suurte ruumide ehitamise, sisustamise ja personali värbamisega võtsin sellise riski, et kui tervisekeskuse lepingute temaatika ei oleks haigekassa poolt valmis saanud, oleks meie keskus olnud viie kuu pärast pankrotis," möönis ta. "Seda hoolimata aastaid kogutud tuludest, mida hoidsime laienemise jaoks."

Kuula raadiosaadet edasi SIIT.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.