Kai Haldre: iive ei ole ainult naiste teema

Naistearst Kai Haldre peab lihtsustatuks lähenemist, et makstes naistele näiteks keskmist palka alates kolmandast lapsest, laheneksid kõik iibega seotud probleemid.

"Naised ei ole sünnitusmasinad. Naised on ka inimesed. Neil on ka omal elu. Kogu ühiskond peab olem lapsesõbralikum, et rohkem lapsi sünniks. Siinsamas Vikerhommikus räägiti lasteaiakohtade tasudest. Aga ütleme, et sul on kolm lasteaiaealist last ja sa oled tubli ämmaemand, aga teenid 600 eurot kuus. Ja siis jääd mingil põhjusel üksi ja pead sellest 600 eurost maksma 200 lasteaia eest. See ongi põhjus, miks tublid ämmaemandad otsustavad Eestist lahkuda," rääkis Kai Haldre Vikerhommikus.

Iibeteema tõusetus sel nädalal, kui meestearst Margus Punab kirjutas Postimehes arvamusartikli, kus nimetas vanemahüvitise süsteemi oma aja ära elanuks ning soovitas "bioloogiliselt võimekamatele naistele hakata maksma alates kolmandast lapsest keskmist palka". Kai Haldre sõnul on Punab ta hea sõber juba 25 aastat ning nad on varemgi omavahel tulised lahinguid pidanud, kuid lahkunud alati sõpradena. "Tema meetod ongi provotseerida, aga tegelikult kuulab ta ka teistsugust arvamust."

Haldre sõnul tuleb iibeteemat vaadata laiemalt kui vaid naiste teema ja kulutõhusus.

Loe edasi ERRist

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.