LTKH hooldusravikliiniku juhte vahi alla ei jäeta

Hooldusravikliiniku õendusjuht Mare Leppik ja juht Mark Levin Haabersti tervisekeskuse avamisel 2012. aastal.
Hooldusravikliiniku õendusjuht Mare Leppik ja juht Mark Levin Haabersti...

Lääne-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliiniku juhtide vahistamisega alustatud kriminaalmenetluse käigus on tuvastatud enam kui 20 inimest, keda on alust kahtlustada altkäemaksu andmises. Prokuratuuri kinnitusel nad kahtlustatavate vahistamist siiski ei taotleta.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler ütles Postimehele, et korruptsioon on meditsiinisektoris jätkuvalt probleemiks. «Korruptsiooniga võitlemine meditsiini valdkonnas on üks meie prioriteetidest, millele oleme viimased paar aastat tähelepanu pööranud. Paraku on inimesi, kes ei mõista, et selline ravijärjekorras parema koha ostmine ei ole lubatud ega ka eetiline. Altkäemaksu andmine selleks, et saada ravile kiiremini, võib seada ohtu nii mõnegi teise patsiendi, kes ei pruugi õigeaegselt ravi saada,» lisas Ombler. 

Eriasjade prokurör Leelet Kivioja selgitas, et antud juhul ei ole tegemist arstidele lillekimbu viimisega. «Kõnealusel juhul on alust arvata, et kahtlustatavad võtsid osa patsientide lähedastelt vastu raha selle eest, et patsiente üldse ravile võtta või neid haiglas lubatust kauem sees hoida. Oma ametikohta isiklikuks hüvanguks kuritarvitades kahjustasid nad seeläbi võimalust hooldushaiglasse saada patsientidel, kes soovisid ravi saada ausalt ette nähtud teel,» lisas eriasjade prokurör Kivioja.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.