Autor: Siret Trull • 22. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sule: korruptsioon tervishoius on suuresti möödanik

Edastan Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule
Foto: Andres Haabu /Äripäev
Eesti tervishoiusüsteem on usaldusväärne ja korruptsioon on suuresti möödanik, kirjutab Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule seoses Lääne-Tallinna keskhaigla korruptsioonijuhtumiga.

Eesti tervishoiusüsteem on õnneks üldiselt väga usaldusväärne ja korruptiivne käitumine on haiglate süsteemis ühemõtteliselt taunitav. Igasugune ametiseisundi kuritarvitamine tervishoiusektoris on suuresti möödanik ning aastatega on olukord pöördeliselt paranenud. Sellele on kaasa aidanud nii tuntavalt suurenenud ja väärtustatud arstide ja õdede ametiau, tervishoiutöötajate palga üldine kasv, kui ka kehtestatud reeglid, mis ametiseisundi väärkasutuse peavad ära hoidma. Kuna tervishoid on hästi delikaatne ja isiklik valdkond, siis kõik siin toimuv võimendub – nii tänutunne kui ka pettumus, kui ühte patsienti teisele eelistatakse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099