Mida kujutab endast frantsiisileping?

Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas
Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas

Frantsiisi all töötamine annab apteegile teatud eelised, see on partnerlusleping. Apteek saab teatud soodustusi, IT tuge, turundusteenust jms, samas kannab frantsiisipakkuja kaubamärki, selgitab Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas.

Frantsiisleping ei ole kuidagi seotud omandisuhte või valitseva mõjuga. Enamus meil tegutsevaid proviisoriapteeke kasutab kellegi frantsiisi. Nagu ma ütlesin, frantsiis annab eeliseid ja võimalusi aga ei seo. Kui ma kasutan kellegi frantsiisi, lisaks ostan ka apteegi mööbli läbi frantsiisipakkuja, võtan arvutisüsteemi ja ostan temalt kauba, siis on see mõlemale poolele kasulik. Alati on võimalik mööblitootjalt teatud mahu pealt saada soodsamaid tingimusi, kui seda ühekordselt ostes ja kui mööblitootja on spetsialiseerunud apteegimööblile annab see hulga eeliseid.

Frantsiisipakkuja teenibki oma kasumi erinavate teenuste pakkumisega, mida rohkem apteeke tema frantsiisi kasutab, seda paremaid tingimusi saab ta teenusepakkujatelt  kaubelda. Ehk lihtsamalt öeldes, frantsiisi andmine on frantsiisi andjale majanduslikult kasulik.

Apteek saab kasutada teatud kaubale laienevaid soodustusi, samuti kasutada muid teenuseid soodustingimustel. Frantsiisipakkujate vahel toimub konkurents juba praegu ja ilmselt suureneb see proviisoriapteekide tekkides veelgi. See on apteekidele kasulik ning võimaldab valida endale sellise partneri, kes pakub parimaid tingimusi. Frantsiisi võib ka alati vahetada, kui tundub, et see on apteegile kasulikum. Frantsiis ei ole kuidagi kohustuslik, ka praegu on meil apteeke kes üldse frantsiisi ei kasuta.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.