Autor: Siret Trull • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida kujutab endast frantsiisileping?

Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas
Foto: Raul Mee / Äripaev
Frantsiisi all töötamine annab apteegile teatud eelised, see on partnerlusleping. Apteek saab teatud soodustusi, IT tuge, turundusteenust jms, samas kannab frantsiisipakkuja kaubamärki, selgitab Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas.

Frantsiisleping ei ole kuidagi seotud omandisuhte või valitseva mõjuga. Enamus meil tegutsevaid proviisoriapteeke kasutab kellegi frantsiisi. Nagu ma ütlesin, frantsiis annab eeliseid ja võimalusi aga ei seo. Kui ma kasutan kellegi frantsiisi, lisaks ostan ka apteegi mööbli läbi frantsiisipakkuja, võtan arvutisüsteemi ja ostan temalt kauba, siis on see mõlemale poolele kasulik. Alati on võimalik mööblitootjalt teatud mahu pealt saada soodsamaid tingimusi, kui seda ühekordselt ostes ja kui mööblitootja on spetsialiseerunud apteegimööblile annab see hulga eeliseid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099