Autor: Siret Trull • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sarv: omandireformi vastu käib lobitöö kõikidel tasanditel

Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv
Foto: Raul Mee / Äripaev
Apteekrite Liidu peaproviisori Kaidi Sarve sõnul on selge, et apteeki omavad hulgimüügiettevõtted töötavad praegu aktiivselt selle nimel, et omandireformi ei toimuks või selle tähtaeg lükataks edasi. Kindlasti on neil olemas ka plaan C, D, E jne juhuks, kui reform ettenähtud ajal ikkagi toimub, oletas Sarv.

Ta tõdes, et konkreetsetest pakkumistest veel keegi rääkida ei taha, kuid kuulujutu tasandil on frantsiis olnud üks variant, millele praegused omanikud loodavad. Sarv selgitas, et hetkel Eestis kasutusel olev hulgimüüjate-apteekide koostöövorm ei ole klassikaline frantsiis. Kui praegu on Apotheka, Benu, Südameapteek vm kaubamärki kasutaval apteegil õigus tellida kaupa ka teistelt hulgimüüjatelt, siis tulevikus võivad hulgimüüjad tahta apteeke tugevamalt üksnes enda külge siduda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099