Autor: Triin Tabur • 16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Le Vallikivi: uuele ministrile tugevat vaimset tervist

Eesti Perearstide Seltsi juht Le Vallikivi.
Foto: Eiko Kink / Äripäev
Eesti Perearstide Seltsi juht Le Vallikivi ütleb, et terviseministri tooli ootamatu vabastamine võib saata tulevastele otsustajatele sõnumi, et teatud teemadega on tervishoius enda heaolu nimel mõttekam mitte tegeleda.

Meditsiini põhiolemus ei ole ju mõeldud selleks, et ravitseda rikastele ja ilusatele inimesetele pähekaranud tervisemuresid, vaid pigem ju ikkagi see, et aidata inimesi, kes seda abi kõige enam vajavad ja kes end ise aidata ei suuda. Seetõttu oli Jevgeni Ossinovski ministriaja algus muljetavaldavalt sirgeselgne ja paljutõotav – ta julges välja öelda selliseid asju, mis oma ettearvatavas ebapopulaarsuses parempoolse suunitlusega pidevalt vahelduvatele ministritele oleks tundunud pühaduseteotusena. Näiteks, et tervis on inimõigus ja universaalne kindlustuskaitse peab tagama juurdepääsu tervishoiule kõigile inimestele. Või et tugev esmatasand on meditsiini vundament. Või et alkoholipoliitikas me peame julgema olla märkimisväärselt radikaalsemad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099