Uudised
Ainult tellijale

Tervishoiu osapooled rääkisid rahalistest võimalustest

Kollektiivlepingu läbirääkimised 16. aprillil  Foto: Eiko Kink

Esmaspäeval kohtusid tervishoiuvaldkonna töövõtjad ja tööandjad, et rääkida läbi järgmise perioodi kollektiivlepingu tingimused. Eesti Arstide Liidu peasekretäri Katrin Rehemaa sõnul püüti kohtumisel selgusele jõuda rahalistes võimalustes ja otsusteni veel ei jõutud.

„Kollektiivlepingu läbirääkimised on tavapärases algstaadiumis, kus püütakse selgusele jõuda rahalistes võimalustes,“ selgitas Rehemaa. Ta märkis, et tervishoiu tulupool on varasemast paremas seisus – ravikindlustusmaksu laekumine kasvab koos majanduse ja üldise palgatõusuga jõudsalt ja riigieelarvest tuleb lisaraha, nagu eelmisel aastal otsustati. „Poliitikud aga räägivad, et headel aegadel peab varusid koguma ja kiusatus haigekassa rahaga riigieelarvet tasakaalustavaid reserve täita on kardetavasti suur. Tervishoidu ei ole head ajad kohale jõudnud, sest eelmiste aastate augud on veel täitmata,“ tõdes Rehemaa. „Suurenevast tulust on patsientidel kasu vaid siis, kui seda kappi halbu aegu ootama ei panda – selles tervishoiusektoris eriarvamusi ei ole.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Mirjam Esperk
  Mirjam EsperkAjakirjanik-toimetajaTel: 56483229
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708