Autorid: Siret Trull, Triin Tabur • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervishoiu osapooled rääkisid rahalistest võimalustest

Kollektiivlepingu läbirääkimised 16. aprillil
Foto: Eiko Kink
Esmaspäeval kohtusid tervishoiuvaldkonna töövõtjad ja tööandjad, et rääkida läbi järgmise perioodi kollektiivlepingu tingimused. Eesti Arstide Liidu peasekretäri Katrin Rehemaa sõnul püüti kohtumisel selgusele jõuda rahalistes võimalustes ja otsusteni veel ei jõutud.

„Kollektiivlepingu läbirääkimised on tavapärases algstaadiumis, kus püütakse selgusele jõuda rahalistes võimalustes,“ selgitas Rehemaa. Ta märkis, et tervishoiu tulupool on varasemast paremas seisus – ravikindlustusmaksu laekumine kasvab koos majanduse ja üldise palgatõusuga jõudsalt ja riigieelarvest tuleb lisaraha, nagu eelmisel aastal otsustati. „Poliitikud aga räägivad, et headel aegadel peab varusid koguma ja kiusatus haigekassa rahaga riigieelarvet tasakaalustavaid reserve täita on kardetavasti suur. Tervishoidu ei ole head ajad kohale jõudnud, sest eelmiste aastate augud on veel täitmata,“ tõdes Rehemaa. „Suurenevast tulust on patsientidel kasu vaid siis, kui seda kappi halbu aegu ootama ei panda – selles tervishoiusektoris eriarvamusi ei ole.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099