Kas riigikohtu otsus lahendab ka PERHi apteegisaaga?

Regionaalhaiglas asuv apteek.
Regionaalhaiglas asuv apteek.

Selle aasta 29. mail avaldatud riigikohtu lahendid puudutavad kahtlemata kõiki omandinõuetele mittevastavate apteekide kolimist ja uute haruapteekide avamist, ütleb ravimiameti õigusnõunik Andrus Varki.

Riigikohtu lahendid käsitlevat kahte õiguslikku olukorda – omandipiirangutele mittevastava üldapteegi tegevusloa alusel haruapteegi avamist alla 4000 elanikuga piirkonnas ja teine lahend käsitleb olemasoleva omandipiirangutele mittevastava üldapteegi kolimist teise piirkonda.

Riigikohtu lahendite kohaselt ei ole enam võimalik omandipiirangutele mittevastava tegevusloa muutmise teel avada haruapteeke.

Omandipiirangutele mittevastavate apteekide kolimine ei ole täielikult keelatud, vaid kolimine ei ole võimalik olukordades, kui apteegitegevus soovitakse viia teise omavalitsusüksusesse hoopis teises maakonnas.

Riigikohus on selgitanud, et erinevalt uue apteegi asutamisest tuleb apteegi kolimist õiguslikult vaadelda senisest loast tuleneva õiguse teostamise jätkuna. Seega apteek, mis on loodud ühe maakonna omavalitsusüksuses patsientide teenindamiseks, ei omanda kolimise teel õigust luua apteeki teise piirkonna patsientide teenindamiseks.

Eeltoodust tulenevalt ei ole välistatud BENU apteegil nõuetekohase taotluse alusel Põhja-Eesti Regionaalhaiglas apteegiteenuse osutamine.

Andrus Varki kommentaar Meditsiiniuudiste päringule.

Samal teemal pikemalt 12. juuni paberlehes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.