15. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teraapiafondi on hakatud üha rohkem kasutama

Eesti Perearstide Seltsi juht Le Vallikivil on hea meel, et perearstid on hakanud teraapiafondi üha rohkem kasutama.
Foto: Eiko Kink / Äripäev
Eesti Perearstide Seltsi president Le Vallikivi ütleb, et hoolimata teraapiafondi väga keerulisest administreerimisest ja spetsialistide vähesusest on perearstid järjest enam hakanud teraapiafondi kasutama, sest tegelikuks võitjaks on abivajav inimene.

Variaabelsus erinevate perearstide vahel teraapiafondi kasutamises on väga suur – on neid, kes on esimesel trimestril ära kasutanud kogu aastaks mõeldud raha, aga on ka neid, kes on teenust kasutanud vähe või üldse mitte. Neid äriühinguid, kust pole teraapiafondi raames ühtki patsienti suunatud, jääb õnneks järjest vähemaks – 2017. aastal ei olnud ühtki patsienti teraapiasse suunanud 95 asutust, 2018 on neid asutusi 74 – ja need 74 pärinesid kolmest maakonnast: Harjust, Pärnust, Ida-Virust. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099