Südameapteek kasumis

Südameapteegi logo.
Südameapteegi logo.

Pharma Holding OÜ (Südameapteegi kett) konsolideeritud majandusaruanne näitab 2017. aasta puhaskasumiks 946 000 eurot,

Ettevõtte käive oli üle 53 mln eurot ja kasvas pisut võrreldes 2016. aastaga. Ka kasum oli võrreldes üle-eelmise aasta 728 000eurose kasumiga suurem.

Ettevõtte juhataja alates 2017. aasta algusest on Risto Laul. Lisaks on ettevõttes veel kaks juhatuse liiget.

2017. aastal müüs Pharma Holding OÜ edukalt maha inimeste nõustamist toetava ja selleks spetsiaalselt arendatud IT-platvorim E-proviisor. Vaatamata müügitehingule, kasutavad Südameapteegi apteegid ka edaspidi E-proviisorit. 2017. aastal jätkus investeerimistegevus ja nii avas Südameapteek 6 uut apteeki ning renoveeris 2 apteeki.

Südameapteegi 15 apteegis on privaatsed nõustamiskabinetid, kus spetsiaalse väljaõppe läbinud ja nõustamisstandardist lähtuvad apteeker-nõustajad viivad läbi tervisenäitajate mõõtmisi. Südameapteegi apteekrite nõustamiskvaliteedi jätkusuutliku arendamise eesmärgil käivitati 2015. aastal Pharma Akadeemia nimeline koolitusprogramm, mille läbivad erinevates koolitusmoodulites nii meeskonnaga värskelt liitunud kui ka kauaaegsed töötajad. Uue kaubagrupina on Südameapteekides müügil ortoosid, tugisidemed ja tallatoed, kirjutab majandusaruanne.

Kokkuvõttes ollakse 2018. aasta osas optimistlikud, jätkakse aktiivset investeerimistegevust nii apteekidesse kui meeskonda. Eesmärk on suurendada kontserni kasumlikkust läbi mitteravimite müügiosakaalu tõstmise.

Kontserni ettevõtete juhatuse liikmetele arvestati tasu aruandeperioodil 272 000 eurot (2016. aastal 154 tuhat eurot). Juhatuse liikmetega sõlmitud lepingute kohaselt on lahkumishüvitised seotud konkurentsikeeluga ning ulatuvad kokku ligikaudu 42 000 euroni.

Pharma Holding OÜ kontsernis töötas 2017. aasta lõpu seisuga 365 töötajat. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.