Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 20. september 2018
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mehed ei nuta, kuid magada tahavad ikka!

Koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga 12. oktoobril Tallinnas toimuv interdistsiplinaarne unemeditsiini konverents pakub teema kohta infot iga eriarsti aspektist ja uut infot kõigile, kelle patsiendid võiksid uneprobleemidega kimpus olla.

Konverentsi ideed toetab pühendumine filmile. PERHi  pulmonoloogi ja rahvusvahelise akrediteeringuga unemeditsiini eksperdi Erve Sõõru initsiatiivist alguse saanud põnev konverents on pühendatud kultusfilmi „Mehed ei nuta“ 50. aastapäevale. Seetõttu annab konverentsile avalöögi hoopis filmiguru Peeter Simm ja näeme katkeid filmist.

Konverentsi sisu on üles ehitatud nii, et pärast diagnostikat ja raviaspekte minnakse sügavamale. Käsitletakse ärevushäirete ja une seost (dr Merit Kudeviita), kanepi mõju unele (dr Mari Järvelaid) ja ravimite mõju unele(proviisorõppe tudeng Kaspar Kaju), uinutite kasutamist Eestis (dr Katrin Põld).

Doktor Erve Sõõru peab ettekande uneapnoe ravist ja ravisoostumusest. Tema kõrval on ettekandeid veel pulmonoloogidelt Marily Jaagor (salajastest unehäirijatest) ja Heli Paalistelt (mitteinvasiivsest ventilatsioonist). Oma vaatenurga teemale annavad ka kõrva-nina-kurguarst Annika Jussi ja näo-lõualuukirurg Peeter Viidebaum.

Registreerimine ja kava täpsemalt siit.

Lisaks on avatud kaks hommikust töötuba.

* Esimene neist õpetab tehnikaid ja toimetuleku parandamist unehäirega patsiendil. Nõu jagab Põhja-Eesti Regionaalhaigla kliiniline psühholoog Pille-Riin Kaare.

* Teine töötuba on  uneapnoe ravi terviklahendustest. Läbi viib selle Monika Uustalu, kes esindab Resmedi.

Mehed ei nuta, kuid magada tahavad ikka!
Kuula artiklit

Mehed ei nuta, kuid magada tahavad ikka!

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099