Autor: Siret Trull • 21. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kingituse tegemist arstile ei saa seadusega täielikult keelata

Ravimitootjate Liidu juhataja Riho Tapfer
Foto: Raul Mee / Äripaev
Ravimitootjate Liit pöördus ministeeriumi poole ettepanekuga karmistada ravimiseadust nii, et see keelustaks täielikult kingituste tegemise meedikutele. Sotsiaalministeerium tõdeb aga, et selline muudatus oleks Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiviga vastuolus.

Ravimitootjate Liit (RTL) pöördus sel nädalal kolmandat korda sotsiaalministeeriumi poole ettepanekuga muuta ravimiseadust nii, et see oleks kooskõlas ravimitootjate liidu eetikakoodeksiga, mis seab ravimireklaamile, kingituste tegemisele ja meelelahutuse pakkumisele karmimad nõuded kui kehtiv seadus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099