Maimets sai kahtlustuse altkäemaksu võtmises

Dotsent Matti Maimets.
Dotsent Matti Maimets.

Keskkriminaalpolitsei pidas kinni Infektsioonhaiguste Seltsi esimehe, Tartu Ülikooli Kliinikumi sisekliiniku nakkushaiguste osakonna juhataja ja ülikooli infektsioonhaiguste õppetooli juhataja, dotsent Matti Maimetsa.

Teda kahtlustatakse sotsiaalministeeriumi HIVi ravimite komisjoni liikmena korduvas altkäemaksu võtmises mitmetelt ravimfirmadelt, teatas eileõhtune "Aktuaalne kaamera". Kahtlustuse sai ta 12. septembril.

Kahtlustuse järgi võttis Maimets paari-kolme aasta jooksul altkäemaksu ravimitootajatelt ja ravimi turundajatelt, et komisjon eelistaks nende ettevõtete ravimeid. Teleuudistes mainiti 70 000 eurot. Maimets ise vastas saate uudistereporterile lühikese e-kirjaga, et asjade selline käik tuli talle suure üllatusena ja kommentaare peavad jagama need, kellele on tagamaad teada.

"Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt on altkäemaksu andjad Eesti Ravimitootjate Liidu liikmed ja üks kahtlustuse saanud Johnson & Johnsoni farmaatsiaettevõtte Janssen siinne üksus. Seda kinnitas ka üksuse soomlasest juht. Kriminaalasja on samas kaasatud kokku 3 ravimifirmat, kahe ülejäänu nime prokurör ei nimetanud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.