Autor: Kadi Heinsalu • 12. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palju uneaegseid uuringuid Eestis tehakse?

Haigekassa esindaja Malle Avarsoo unemeditsiini konverentsil
Foto: Meditsiiniuudised/Kadi Heinsalu
Aastast 2011 katab haigekassa ka uneaegseid uuringuid, viimased uuringud on lisandunud 2018 ja kokku on eri uuringuid viis.

Haigekassa esindaja Malle Avarsoo rääkis regionaalhaigla esimesel interdistsiplinaarselt unemeditsiini konverentsil, et näiteks pulssoksümeetrilisi uuringuid teevad PERHi ja kliinikumi kõvral ka keskhaiglad ja väiksemad haiglad, ka erakliinikud. Esimestel aastatel tehti neid uuringuid vähem, edasi kasvavas tempos. 2017. aastal tehti neid kokku juba 1891 uuringut.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099