Kuido Nõmm lahkub kliinikumi EMO juhi kohalt

Kuido Nõmm meditsiinimõjutaja tiitlit üle võttes 2016. a detsembris.
Kuido Nõmm meditsiinimõjutaja tiitlit üle võttes 2016. a detsembris.

Kliinikumi EMO juht ja padjasõdalane Kuido Nõmm andis sisse lahkumisavalduse ametist tagasiastumiseks. "Tunnistan, et olen läbipõlenud," sõnas ta põhjuseks.

Ligi 10 aastat EMO juhina töötanud Kuido Nõmm lisas, et ta jätkab samas tavalise arstina. Nad leppisid täna kliinikumi juhtkonnaga kokku, et seni jätkab ta siiski EMO osakonna juhtimist, kuni leitakse talle asemik. Selleks ei tehta konkurssi, vaid see on n-ö määratav ametkoht, mille käigus tehakse kellelegi otsepakkumine.

Enda kinnitusel otsustas ta loobuda, kuna läbipõlenud ja stressis juhina ei soovinud ta enam jätkata. "Las teised ka proovivad," rääkis Nõmm.

Asjaolude kokkulangemise tõttu realiseeris ta oma otsuse just ajal, kui terve Eesti arutab värsket riigikontrolli auditit EMO tegevusest. Audit näitas veelkord, et väga paljud patsiendid tulevad küsima abi erakorralise meditsiini osakonnast, ehkki neile saaks abi anda perearst. Kuido Nõmm kinnitas, et auditis väljatoodu vastab tõele ja väljendub nende igapäevatöös.

Küsimusele, miks ta siiski samas kohas tööd jätkata soovib, vastas Nõmm, et igapäevane arstitöö pakub endiselt väljakutseid ja nn mitteprofileeruvate patsientide sekke satub ka väga huvitavaid ja väljakutsuvaid juhtumeid. "Ei tea miks, aga ka traumajuhtumeid on tänavu olnud rohkem," lisas ta. Nõmm tõdes, et kui üks selline väljakutsuv juhtum on ära käsitletud, on adrenaliin üleval ja hiljem tunne "Jess, tehtud sai!" - selle nimel on ta endiselt valmis EMOs töötama ja näiteks ka senisest rohkem öövalvetes olema.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.