Autor: Meditsiiniuudised • 8. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liisa Pakosta: sama töö eest peab olema sama palk

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta.
Foto: Scanpix/PM
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta rõhutab, et kõik – nii avaliku sektori asutused kui ka eraettevõtted – peavad seadusest tulenevalt jälgima, et kellegi palk ei oleks soo tunnuse tõttu kõrgem või madalam.

Haigekassa juhatuse liikmete palkade ühtlustamist kommenteeris võrdõiguslikkuse volinik, et asutus sel teemal temaga eelnevalt nõu ei pidanud. "Ma ei tea täpseid asjaolusid, aga kui vaadata meedias kommenteeritut, siis muudeti eelnevalt juhatuse liikmete tööülesandeid ning vastutust ühetaolisemaks ja alles seejärel ka palka, kusjuures IT-valdkonna eest vastutaval juhatuse liikmel jäi palk ikkagi kõrgemaks võrreldes teiste juhatuse liikmetega. Seega tundub palgamuutus õiglane ka ilma sooaspektita," sõnas Liisa Pakosta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099