Riigikogusse jõudis üle 4000 haruapteekide sulgemise vastast allkirja

Eesti Apteekide Ühendus viis täna Riigikogusse kollektiivse pöördumise ja üle 4000 apteegikülastaja allkirja, mis nõuavad regulatsioonilõksu jäänud haruapteekide säilitamist.

Allkirjade kogumine toimus viimase kahe nädala jooksul nii Apotheka, Benu kui Euroapteegi haruapteekides, mida ähvardab suvel sulgemine. Kolm nädalat tagasi korraldas Eesti Apteekide ühendus ka haruapteekide poolepäevase näidissulgemise, et probleemile seadusandja tähelepanu tõmmata.

Täna riigikogu juhatusele üle antud kollektiivses pöördumises öeldakse, et “Haruapteekide sulgemine järgmise aasta juunis ei täida riigi seatud eesmärki, milleks oli apteegiteenuse kvaliteedi parandamine suuremates Eesti asulates. Vastupidi, seetõttu kannatab mitmetes linnades ravimite kättesaadavus, kus linnaosades jääb apteeke oluliselt vähemaks või kaovad need sootuks. Lisaks ravimite kättesaadavuse probleemile halveneb haruapteekide tegutsemispiiranguga ka ettevõtluskeskond, sest haruapteeke puudutav probleem saadab selge sõnumi, et riik vigade parandusega ei tegele”.

 

EAÜ juht Timo Danilov räägib haruapteekide kaotamisest ka Meditsiiniuuditse reedesel ravimikonverentsil

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.