Terviseamet viib läbi kriisiõppuse

Õppusest võtab osa ka häirekeskus.
Õppusest võtab osa ka häirekeskus.

Terviseamet harjutab täna ühepäevasel kriisireguleerimise õppusel Viplala terviseameti juhtivat rolli tervishoiu-alase kriisi lahendamisel ning koostööd tervishoiuasutuste ja teiste ametkondadega.

Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai sõnul harjutatakse õppusel selliste olukordade lahendamist, kus vältimatu abi osutamine on häiritud või katkenud. Vältimatu abi osutamise häireid võivad muuhulgas põhjustada nii pikem elektrikatkestus kui rasked ilmastikuolud, mis teede läbivuse halvenedes jätavad oma jälje ka kiirabi kättesaadavusele ja brigaadi reageerimiskiirusele.

„Kuna selliseid olukordi ei ole võimalik täielikult välistada, tuleb harjutada nende lahendamist. Toimuv õppus annab meile hea võimaluse harjutada, õppida, järeldada ning edaspidi paremini teha,“ ütles Kadai, kelle sõnade kohaselt analüüsivad nii raviasutused kui terviseamet igapäevaselt võimalikke riske ning koostavad nendega toimetulekuks valmisolekukavasid. „Meie ühine eesmärk on tagada kriitiline vältimatu abi kui elutähtis teenus kõikidele abivajajatele.“

Terviseamet tellis õppuse korralduse sisekaitseakadeemialt. Õppusel osaleb terviseametiga koos Järvamaa haigla, kaasatud on ka Tartu kiirabi, häirekeskus ja sotsiaalministeerium. Õppuse nimi Viplala tuleb terviseameti kriisiaegse juhtrühma koosolekuruumi nimetusest.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.