Projekt “Õed tagasi tervishoidu” on toonud tööturule 91 õde

21 õde läbis edukalt kursuse “Õed tagasi tervishoidu”
21 õde läbis edukalt kursuse “Õed tagasi tervishoidu”

Projekt "Õed tagasi tervishoidu" on nelja aastaga toonud oma erialale tagasi 91 õde, kes on vahepeal oma kvalifikatsiooni kaotanud.

Projekt “Õed tagasi tervishoidu” on teoreetiline ja praktiline koolitus, mis annab võimaluse tööturule tagasi tuua õed, kes ei ole tervishoiutöötajate riiklikusse registrisse kantud ja ei tööta õena. Septembrist detsembrini vältava kursuse ja sellele järgnevate eksamite edukas läbimine võimaldab uuesti õena tööle asuda.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis juba neljandat korda läbi viidud kursuse läbis 2018. aasta sügissemestril 26 õde. Neist 21 sooritasid edukalt ka õe teooria- ja praktikaeksami, mille alusel kantakse nad tervishoiutöötajate registrisse, mis annab õiguse õena tööle asuda.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepa sõnul on “Õed tagasi tervishoidu” projekt, mida iseloomustab kõige paremini just selle nimi. “Projekt on olnud edukas ja aidanud nelja aastaga tuua tervishoidu tagasi kokku 91 õde, kes on aastaid olnud seotud mõne muu valdkonnaga, kuid nüüd otsustanud tagasi pöörduda oma kunagise õpitud ameti juurde. Pooleaastane kursus on aidanud kaasajastada teadmisi ja oskusi ning taastada õe tööks vajaliku enesekindluse ja vilumuse,” lisas Puusepp.

Koolitust viisid läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud, projekti rahastas ja kutsus ellu Sotsiaalministeerium.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.