Marta Velgan pälvis Eesti Vegan Seltsi tunnustuse

Perearst Marta Velgan
Perearst Marta Velgan

Eesti Vegan Selts jagas aasta alguses tänukirju neile, kes aitasid 2018. aastal aktiivselt veganlust edendada. Teiste seas pälvis tunnustuse perearst Marta Velgan.

Perearst Marta Velgan sai tänukirja veganluse tutvustamise eest meditsiinivaldkonnas. 2017. aastal läbi viidud uurimus „Veganite kogemused Eesti meditsiinisüsteemis“ näitas, et veganid ei taju valdavalt arstide poolt tuge ja mõistmist oma toitumisvalikule ning leiavad, et tervishoiutöötajate teadmised veganlusest on puudulikud. Marta Velgan on üks neist perearstidest, kes on meditsiinivaldkonnas jaganud tõenduspõhist infot vegantoitumise kohta ning aidanud edendada olulist koostööd veganite ja arstide vahel.

Näiteks intervjueeris Marta Velgan mullu mais Eesti Vegan Seltsi korraldatud live ülekandes tuntud USA arsti ja taimse toitumise eestkõnelejat Neal Barnard´i, kes kinnitas, et vegantoitumine on ohutu ka lastele ja rasedatele.

Marta Velgan on ka ise arvamusartiklites selgitanud, et hästi planeeritud taimne toitumine on sobilik kõigis eluetappides, sealhulgas raseduse ja imetamise ajal, imiku-, väikelapse- ja noorukieas ning sportlastele. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.