Autor: Meditsiiniuudised • 30. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid jätavad paljud PAP testide vastused edastamata

TalTechi tervishoiutehnoloogia õppekaval valmis magistritöö, mis võttis emakakaelavähi skriiningu kvaliteedi luubi alla. Uuring näitas, et ainult pooled emakakaelavähi sõeluuringu testide tulemused olid vähi sõeluuringute registrile teada, mis tähendab, et emakakaelavähi skriiningprogrammi testi tõhusust ei ole täiel määral võimalik hinnata.
Emakakaelavähki saab vältida regulaarse testimisega.
Foto: PantherMedia

Eestis on emakakaelavähi esinemissagedus ja suremuse määr Euroopas üks kõrgemaid. Samas on emakakaelavähk üks vähestest vähiliikidest, mida on võimalik vältida riskirühma kuuluvate naiste regulaarse testimisega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099