Pildid: Vaimse tervise konverents

Eesti Psühhiaatrite Seltsi president Andres Lehtmets
Eesti Psühhiaatrite Seltsi president Andres Lehtmets

Möödunud nädalal toimunud vaimse tervise konverents tõi kokku üle 400 osaleja, kelle seas oli nii perearste ja -õdesid, kliinilisi psühholooge, psühhiaatreid, vaimse tervise õdesid kui teisi teemast huvitatud meedikuid.

Iga neljas täiskasvanu kogeb aastas mõnda vaimse tervise probleemi ja ligikaudu viiendikul lastest ning noortest esineb vaimse tervise häireid, mis vajavad spetsialisti abi. Tihtilugu pöördutakse murega esmalt just esmatasandi poole. Perearstidele on pandud suur vastutus, sest lühikese vastuvõtuaja tõttu on täpse diagnoosi panemine kohati keerukas. Järjest sagedamini esineb patsientidel mitu vaimse tervise probleemi koos. Selliste inimeste ravi on ka oluliselt keerukam. 

Konverentsi eesmärgiks oli suurendada esmatasandi teadlikkust vaimse tervise probleemidest, jagada soovitusi ravi, edasisuunamise ja erinevate teraapiate kohta, mis ühe või teise häire puhul sobiksid.

Konverents toimus Eesti Psühhiaatrite Seltsi, Confido Vaimse Tervise Keskuse ning Meditsiiniuudiste koostöös.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.